Despre mine

Stimate cititor,

Am 36 de ani și de 16 ani activez în domeniul educației. În tot acest timp am predat, am studiat și am făcut cercetare. În anul 2014 am absolvit programul masteral Învățare, medii de învățare și sisteme educaționale din cadrul Universității Turku din Finlanda, iar în prezent conduc Centrul Educațional de Inspirație Finlandeză – Yuppy Koti Centre din Ploiești (mai multe detalii pe http://www.yuppykoti.ro/).

Ideea acestor interviuri mi-a venit pe masură ce descopeream tot mai mulți oameni fascinanți. Găsesc încă relevantă, pentru etapa de învățare în care mă aflu și mă voi afla probabil întreaga viață, formularea de întrebări și primirea de răspunsuri. Această formulă nu este doar mult mai autentică, dar ne poate ajuta să revenim peste un timp la cele spuse pentru a reîmprospăta, consolida sau descoperi înțelesuri.

Între timp am devenit chiar eu subiectul unor interviuri oferite publicațiilor naționale care par a dezvolta un interes în creștere față de subiectul educației finlandeze. Sper ca interesul lor să se mențină și chiar să sporească, fiindcă educația este un subiect care contează cu adevărat!

Mai știu și că memoria nu poate reține în același timp atâtea idei, din culturi, generații si domenii de specializare atât de variate, fapt pentru care textul e întotdeauna un bun sprijin. Și cum nu este oportună pentru generozitatea unui profesor păstrarea pentru sine a unor astfel de comori, fac publice cele mai importante idei discutate, înregistrate audio sau video, traduse în limba română, în special pentru profesorii români și desigur, pentru toți cei care au curiozități ca ale mele.

Sper sa găsiți interesante aceste articole și interviuri.

Cu prețuirea pe care oamenii preocupați de educație o merită pe deplin,
Alexandra A.

Contact

contact@alexandraanton.ro

Contact

Copyright © 2021 Alexandra Anton